Gras leggen

Altijd al een mooi grasveld gewild? Tuin en Gras komt dit graag voor u aanleggen. Wij leggen gras door heel Nederland.

Onderstaan leggen wij u uit hoe wij het gras komen leggen, en welke stappen we ondernemen. Benieuwd naar de prijzen die wij hanteren? Kijk dan eens op onze pagina gras leggen prijzen.


Oud gras verwijderen

Voordat Tuin en Gras kan beginnen met het gras leggen, zullen we eerst het oude gazon dienen te verwijderen. Dit doen wij doormiddel van een graszodensnijder, een graszoden snijder is een machine om graszoden te verwijderen. In repen van 30cm breed snijden we het oude gazon net onder de wortels los. Het oude gras wordt verwijderd en voor u afgevoerd.  


Ondergrond omspitten, frezen

Wanneer het gras is verwijderd door ons zullen wij gratis de ondergrond omspitten als dat nodig is. Met een freesmachine van ongeveer 75 cm breed woelen we de ondergrond om zodat het weer een schone en fijne ondergrond is voor het gras.


Uitvlakken, aandrukken en egaliseren

Het uitvlakken en egaliseren is het "moeilijkste werk" van het proces. Door te harken, walsen en met een waterpas over de oppervlakte te gaan creëren wij een strak en egale ondergrond. De ondergrond wordt tijdens het uitvlakken gewalst zodat de ondergrond hard genoeg is om er vervolgens gras op te leggen. U wilt immers een strak gazon waar geen kuilen in zitten.


Bemesten voor het nieuwe gras gelegd wordt

Voordat wij het gras gaan aanleggen wordt de ondergrond bemest met een organische mestkorrel, dat speciaal samengesteld is voor het aangroeien van het gras. De korrels worden over het geëgaliseerde oppervlakte gestrooid en goed verdeeld.


Gras leveren en leggen

Het gras dat besteld is hebben wij uiteraard bij ons, en worden met kruiwagens naar de tuin gebracht. Nu kan de aanleg beginnen. Vakkundig en strak worden de graszoden tegen elkaar gelegd zodat het naar één geheel kan groeien. Stuk voor stuk wordt het gras uitgerold en opmaat gesneden zodat het overal netjes aansluit.

 

Walsen van het gras

Nadat het gras is gelegd wordt het gazon opgeruimd van snijafval en kan het gazon gewalst worden. Door het aandrukken van de graszoden kunnen de wortels direct gaan groeien in de ondergrond. Tevens worden eventuele kleine oneffenheden weg gedrukt door onze wals van +100 kg.


Opleveren van het gazon

Tuin en Gras is klaar met het gras leggen en zorgt er voor dat de tuin weer netjes veegschoon wordt opgeleverd. Samen met u als klant lopen we nog enkele onderhoudspunten door en leveren we de tuin met u op. Uiteraard ontvangt u van ons een onderhoudsplan om jaren te genieten van uw gazon.Graszoden leggen

Graszoden leggen Lokeren » Graszoden leggen Lokeren
Graszoden leggen Assenede » Graszoden leggen Assenede
Grasmatten leggen Brussel » Grasmatten leggen Brussel
Bekijk hier meer tuin en gras projecten »