Graszoden leggen

Wanneer u een gazon laat aanleggen door tuinengras.be met grasmatten. Dan kunt u er op rekenen dat er een professioneel gazon van zeer goede kwaliteit wordt aangelegd. Wanneer wij uw gazon aanleggen werken wij als volgt:


graszoden leggen


Ondergrond grof nivelleren

Aller eerst starten wij de werken met het nivelleren, egaliseren van de ondergrond door de ondergrond op de juiste hoogte te harken. Wij kijken dan naar de verhardingen rondom het gedeelte waar de graszoden komen. En gaan op de juiste hoogte werken naar een perfecte vlakte.


Aandrukken van de ondergrond

Uiteraard is het niet de bedoeling dat de ondergrond gaat verzakken. Daarom gebruiken wij onze gazonwals van +/- 100 kg om de ondergrond te verdichten. Omdat we vooraf de ondergrond al vlak hadden gemaakt zal er door het walsen de ondergrond toch gaan verzakken. En is het maar goed dat wij de ondergrond hebben aangedrukt.


Fijn nivelleren van de ondergrond

Nu komt het belangrijkste moment, we willen immers een strak gazon krijgen. Na het walsen zijn er altijd plekken waar de grond toch is gaan zakken. Door de bovenste laag licht los te harken ontstaat er een perfecte grond om de ondergrond vlak te trekken met een waterpas. Met de waterpas en de hoogte niveaus die we eerder al hadden bepaalt, kunnen we naar een perfect geëgaliseerde ondergrond gaan.


Ondergrond bemesten

Om een goede start te maken voor uw nieuw gazon zorgen wij voor een goede bemesting in de ondergrond. Hiervoor maken wij gebruik van een organische mestkorrel. Deze speciale samenstelling is perfect om er voor te zorgen dat de graszoden goed en snel gaan wortelen in de ondergrond. De bemesting strooien we vervolgens over de genivelleerde ondergrond, zodat de graszoden direct contact maken met de bemesting en de ondergrond.


Graszoden leggen

Na de voorgaande punten kunnen wij starten met de aanleg van onze grasmatten. Hierbij zorgen we er voor dat de graszoden strak tegen elkaar aanliggen zodat de randen van de graszoden minimaal zichtbaar zijn. De lijnen die vervolgens te zien zijn groeien uiteraard volledig in elkaar over.


grasmatten leggen


Gazon op maat snijden

Nadat de graszoden gelegd zijn is het belangrijk dat deze netjes aansluit op de huidige verharding, beplanting of andere obstakels. Om de grasmatten op maat te snijden gebruiken wij onze graszodenmessen.Walsen van het gazon

Om te zorgen dat de grasmatten direct contact maken met de ondergrond, gaan wij het gehele gazon nog eens na met de gazonwals. Hierdoor kunnen de graszoden direct starten met het wortelen in de ondergrond. Tevens zorgt het walsen van het gazon er voor dat eventuele oneffenheden verdwijnen.


Opruimen werkplek

De graszoden liggen inmiddels perfect in het gazon en kunnen wij beginnen met het opruimen en netjes achterlaten van de werkplek waar tuinengras.be is geweest.


Opleveren van het nieuwe gazon

Samen met U leveren we het gazon op, de factuur wordt uitgeschreven en u ontvangt van ons de juiste onderhoudtips op papier om jarenlang te kunnen genieten van een grasmat op topconditie. U kunt denken aan de juiste maaihoogte, bemesten en sproeien.


Na de aanleg of met extreem weer is het belangrijk dat er direct besproeid kan worden.


Wilt u het gazon laten leggen door Tuin en Gras, en bent u benieuwd naar de prijzen die wij hiervoor hanteren? Op de pagina graszoden prijzen vindt u alle informatie.Graszoden leggen

Graszoden leggen Lokeren » Graszoden leggen Lokeren
Graszoden leggen Assenede » Graszoden leggen Assenede
Grasmatten leggen Brussel » Grasmatten leggen Brussel
Bekijk hier meer tuin en gras projecten »