Gras maaien

In ons klimaat is de normale groeitijd van gras van maart tot en met oktober. Een gazon moet gemaaid worden als uw gras langer is dan 4 cm. In de praktijk komt het erop neer dat u in de groeitijd van gras 1 tot 2 keer per week moet maaien.


Juiste hoogte gras maaien

De hoogte van de grasmaaier dient u zo af te stellen dat het de grasprieten op ongeveer 3 cm tot 4 cm maait.


Gras te hoog

Maait u minder vaak dan 1 tot 2 keer per week dan wordt het gras te lang. Bij lang gras komt er minder licht onderin de grasmat en daardoor wordt de mat hol en dun, wat weer een ideale bodem voor mosgroei is. Ook verbruikt een te hoge grasmat onnodig veel voedingsstoffen. Bij regelmatig maaien wordt het gras gestimuleerd waardoor een mooiere gesloten grasmat ontstaat, wat weer de kans op onkruid en mos verminderd.


Te kort maaien

Indien u het gras korter dan 3 cm maait, is het gras kwetsbaar. Buiten de groeitijd en bij een droge zomer kunt u het gras beter wat langer laten. Voor gras dat veel in de schaduw ligt, geldt altijd dat het nooit korter dan 4 cm gemaaid mag worden.


Grasmaaisel opvangen

Het afgemaaide gras moet u direct opvangen of verwijderen met een grashark. Als u het maaisel laat liggen komt er minder licht en lucht bij uw gazon waardoor waardevolle voedingsstoffen verloren gaan en uw gazon uitgeput kan raken.


gras maaienGraszoden leggen

Graszoden leggen Lokeren » Graszoden leggen Lokeren
Graszoden leggen Assenede » Graszoden leggen Assenede
Grasmatten leggen Brussel » Grasmatten leggen Brussel
Bekijk hier meer tuin en gras projecten »