Gras bemesten

Goed onderhoud is belangrijk voor uw gazon, onderstaand vindt u een uitleg over het bemesten van het gazon dat u helpt aan een gezond mooi groen grasveld.


Gazon bemesten

Eén van de grootste fouten die met een gazon wordt gemaakt is het niet op tijd geven van voldoende voeding. Veel mensen denken dat ze dan te vaak moeten maaien. Ook wordt wel eens gedacht dat de voeding die bij aanleg is gegeven in de vorm van compost of bemeste tuinaarde voldoende bemesting is voor een jarenlang mooi gazon.


Bemesten mag vanaf maart tot en met september. Let wel op dat u na het bemesten direct de sproeier aanzet, anders heeft u kans dat het gazon gaat 'verbranden'. Let tevens op de dosering die op de verpakking staat.


Welke bemesting moet ik gebruiken?

Er zijn veel verschillende soorten bemesting. De belangrijkste meststoffen zijn stikstof (N), fosfaat (P) en Kali (K). 


Tuin en Gras raad aan om het gazon te bemesten met NPK  12-10-18 dit is een mestkorrel die u het gedurende mestperiode kunt toepassen. Deze bemesting heeft de verhouding van 12% stikstof, 10% fosfaat en 18% kalium. Volg voor de exacte dosering altijd de aanwijzing op de verpakking. Wij adviseren om deze bemesting 1x per 4 tot 6 weken te strooien in de maanden maart tot en met september.Graszoden leggen

Graszoden leggen Lokeren » Graszoden leggen Lokeren
Graszoden leggen Assenede » Graszoden leggen Assenede
Grasmatten leggen Brussel » Grasmatten leggen Brussel
Bekijk hier meer tuin en gras projecten »